Hosting

In principe kan een website bij een willekeurige provider worden ondergebracht. Instant Publishing-sites worden gebouwd met IPS als publicatiesysteem. Omdat IPS een webapplicatie is, vereist het operationeel houden van een Instant Publishing-site specialistische kennis waarover niet elke provider beschikt. Instant Publishing heeft die kennis in ruime mate en is op de hoogte van alle ins en outs van het systeem. Bovendien willen wij onze klanten een compleet dienstenpakket bieden en daar hoort ook hosting bij.

Instant Publishing heeft vier hostingabonnementen met een prima prijs/kwaliteit-verhouding. Bij ieder abonnement zijn standaard inbegrepen:


 • hosting op een van onze servers
 • domeinnaam, inclusief domeinregistratie
 • 50 e-mailadressen
 • e-mailbeheer
 • statistiekmodule voor het visualiseren van bezoekersstatistieken
 • gratis hergebruik van alle aangeschafte componenten voor nieuwe pagina's (fair use policy)
 • maandelijks maximaal 2 Gb dataverkeer. Als de site meer dataverkeer genereert, worden de abonnementskosten naar rato aangepast.

Zilver-abonnement (€30)


Het Zilver-abonnement kost €30 en is vergelijkbaar met een doorsnee abonnement van een willekeurige provider. Bij dit abonnement huurt u schijfruimte op de server waarop uw site wordt geïnstalleerd. Het Zilver-abonnement is goedkoop, maar heeft ook een nadeel. Bij een calamiteit, zoals het onverhoopt uitvallen van de site, moet u er zelf voor zorgen dat hij weer operationeel wordt. Verder worden functionele calamiteiten met lage prioriteit hersteld.

Goud-abonnement (€40)


Het Goud-abonnement kost €40 en biedt de volgende interessante extra's ten opzichte van het Zilver-abonnement:


 1. Snelle actie van de kant van Instant Publishing bij problemen met de site
 2. U kunt een IPS-site kosteloos uitbreiden met de componenten die u al heeft aangeschaft. Dit is handig wanneer u nieuwe producten of diensten op aparte pagina's wilt presenteren. Mocht u functionaliteit nodig hebben waarvoor wij geen standaardcomponent beschikbaar hebben, dan kunnen we een nieuwe offerte maken.
 3. U krijgt iedere maand een gedetailleerd overzicht van het bezoek aan uw site. Dit overzicht bevat uitgebreide statistieken over wie wanneer welke pagina's van de site heeft bezocht. Indien van toepassing wordt ook vermeld van welke zoekmachine de bezoekers afkomstig zijn.
 4. Van de website wordt dagelijks een backup gemaakt op een redundante machine. Eénmaal per maand wordt een backup gemaakt die op een andere locatie wordt bewaard.

Platina-abonnement (€90)


Het professionele Platina-abonnement kost €90. In dit abonnement zijn alle diensten van het Goud-abonnement opgenomen. Bovendien wordt de site bij uitval binnen de voorwaarden van een Service Level Agreement (SLA) weer online gezet.

De performance van het systeem wordt bij dit abonnement voortdurend gemeten. U krijgt aan het einde van elke maand een rapportage van de sensoren die op de website zijn aangesloten.

Bezoekersstatistieken en rapportage


Instant Publishing meet doorlopend het bezoek aan uw site. Maandelijks ontvangt u hierover een rapport. Het rapport bevat onder meer informatie over het paginagebruik, het land van herkomst van de bezoekers en de duur van hun bezoek. Erg handig is dat u ook kunt zien of bezoekers via een zoekmachine op uw site gekomen zijn. U kunt zelfs zien aan de hand van welke trefwoorden zij uw site gevonden hebben. De gegevens kunnen per uur en per dag gevisualiseerd worden.