Website-ontwikkeling

Instant Publishing heeft veel ervaring met het bouwen van websites voor bedrijven in uiteenlopende sectoren. Wij richten ons op het midden- en kleinbedrijf.

Publiceren op internet kan op twee manieren: door 'platte' pagina's online te zetten, of door een publicatiesysteem te gebruiken. In het tweede geval worden de pagina's gegenereerd vanuit een database. Platte pagina's zijn moeilijker te onderhouden, omdat de HTML-bestanden steeds moeten worden aangepast. Een publicatiesysteem heeft echter een ingebouwde editor voor het onderhouden van de content in de database. Alle wijzigingen worden door het systeem automatisch in de HTML-bestanden doorgevoerd.

Het gebruik van een publicatiesysteem, zoals het door Instant Publishing ontwikkelde IPS, verdient dus duidelijk de voorkeur. Het vereist echter ook programmeerinspanning. Om de ontwikkeling van een website gestroomlijnd te laten verlopen verdelen we het proces in de volgende stappen:


  • Ontwerp
  • Grafische vormgeving
  • Assemblage
  • Programmering
  • Testen.

Alle Instant Publishing-websites worden volgens dit stappenplan gebouwd. Hetzelfde geldt voor de webapplicaties die wij als zelfstandige producten leveren, zoals de Webwinkel en de Webkrant.

Ontwerp


Zonder een deugdelijk functioneel en technisch ontwerp kan niet met de bouw van een site worden begonnen. Het functioneel ontwerp beschrijft de gebruikers, het doel en de functionaliteit van de site. Het is gebaseerd op een grondige analyse en komt in nauw overleg met de opdrachtgever tot stand. Het technisch ontwerp specificeert hoe het functioneel ontwerp gerealiseerd zal worden. Door een functioneel en een technisch ontwerp te maken blijven functionaliteit en technische oplossingen gescheiden.

Grafische vormgeving


Webdesign draait om een optimale balans tussen vorm en functie. Ook in de online wereld is uitstraling belangrijk. Een website biedt niet alleen functionaliteit, maar brengt ook een boodschap over. Of de boodschap overkomt is afhankelijk van de inhoud en de vormgeving.

Instant Publishing heeft veel ervaring met het omzetten van huisstijlen naar een vorm die geschikt is voor internet. Meestal maken wij gebruik van stijlstudies waaruit de opdrachtgever kan kiezen. Het is ook mogelijk om de vormgeving kant-en-klaar in te kopen bij een externe partij, zoals 4Templates (www.4templates.com). De voordelen hiervan zijn de scherpe prijzen en het feit dat u meteen kunt zien wat u krijgt voor uw geld.

Instant Publishing kan vormgeving en inhoud van webpagina's ook geschikt maken voor brochures. Bezoekers kunnen dan online een (persoonlijke) brochure samenstellen en deze vervolgens afdrukken of op de vaste schijf bewaren. Dit is een ideale manier om bezoekers maatwerkdocumenten ter beschikking te stellen. Bovendien hoeven er geen brochures meer te worden gemaakt. Op de site van reisorganisatie HAT Tours kunt u een voorbeeld bekijken.

Assemblage


Instant Publishing gebruikt losse componenten die in een raamwerk kunnen worden hergebruikt. Omdat deze componenten kant-en-klaar zijn, spreken wij liever van assemblage dan van bouw van een site. Als er voor een bepaalde functie geen component voorhanden is, bouwen wij volgens precies dezelfde standaarden een maatwerkcomponent.
Het gebruik van componenten heeft belangrijke voordelen. Het is efficient in termen van inspanning, maar ook bedrijfszeker omdat het wiel maar een keer hoeft te worden uitgevonden. Bovendien zijn alle componenten langdurig en grondig getest in de praktijk. Instant Publishing -sites hebben dan ook een zeer hoge graad van stabiliteit. De afgelopen drie jaar zijn onze sites 99,7% van de tijd online geweest.

Programmering


In bepaalde gevallen moet voor een website ook geprogrammeerd worden, bijvoorbeeld wanneer er functionaliteit nodig is waarvoor geen standaardcomponent beschikbaar is. Backend-systemen en applicaties die voor de interne bedrijfsvoering worden gebruikt zijn vaak ook belangrijk voor internetactiviteiten. Om deze systemen aan een website te koppelen is vrijwel altijd programmeerinspanning nodig.

Testen


Elke door Instant Publishing gebouwde site wordt grondig getest voordat hij online gaat. Omdat een site bestaat uit componenten die zelf al uitvoerig zijn getest, kunnen wij ons concentreren op het testen van de site als geheel. Daardoor kunt u er zeker van zijn dat uw site optimaal zal functioneren, wanneer echte bezoekers er gebruik van gaan maken.