Advies

Advies is een wezenlijk onderdeel van onze dienstverlening. Wij werken daarbij nauw samen met ons zusterbedrijf IP Consultancy dat zich bezighoudt met consultancy voor grotere ondernemingen. Mede hierdoor zijn wij zeer goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van internet. Daarnaast heeft Instant Publishing veel praktische ervaring met het bouwen van internetoplossingen voor grote en kleine organisaties. Hierdoor zijn wij in staat om ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf optimaal te adviseren.

Geschiedenis


Het Instant Publishing Systeem is vormgegeven door de oprichters van het voormalige webbureau Thing & Time. De belangrijkste activiteit van Things & Time, dat vanaf 1990 gevestigd was in Haarlem, was het ontwikkelen van database publishing systemen voor internet. Tot de klantenkring behoorden onder andere Open Universiteit, Randstad, Telfort, Wegener, VNU, WE, KPN Research en Pink Roccade.

Eind 1998 heeft Newconomy dochter Net Effect Things & Time overgenomen. Net Effect heeft onder leiding van de Things & Time staf met ongeveer 40 programmeurs gewerkt aan de bouw van enterprise content management systemen voor Planet Internet Nederland en Belgiƫ, KPN mobile, I-mode, Quote, Stork, Zonnet, Endemol, SBSnet, Wish, NokNok, Generale Bank, European Investor, Sportal, CNN, Leisure Planet, Jobnews, Jobsrepublic, Onstage, BT, Ben, Scoot, Telfort, VNU, Wegener, Vodafone, Telefoongids Media, PON, Volkswagen, Porsche en Audi. Bij deze klanten werd gewerkt in voor- en implementatietrajecten. Daarnaast leverde Net Effect diensten op het gebied van architectuurontwerp, hosting en beheer.

Het resultaat van de werkzaamheden voor onder meer de volgende opdrachtgevers is ook te zien op de website van Net Effect.

www.planet.nl
www.zonnet.nl
www.imode.nl
www.detelefoongids.nl
www.volkswagen.nl
www.sbsnet.nl
www.vodafone.nl
www.audi.nl
www.onstage.nl
www.jobsrepublic.com
www.jobnews.nl

Specialisaties


Instant Publishing levert advies op de volgende gebieden:

  • Componentselectie
  • Zoekmachine-optimalisatie
  • Zoekmachinemarketing.

Componentselectie
Instant Publishing-websites zijn modulair. Ze bestaan uit losse componenten die elk een specifieke functie vervullen. Enkele voorbeelden zijn een poll, een forum en een online vacaturebank. Instant Publishing kan u helpen met het selecteren van de juiste componenten voor uw website. De belangrijkste vragen zijn of een component in de omgeving past en of hij voldoet aan de technische en functionele eisen.

Zoekmachine-optimalisatie
Gevonden worden door zoekmachines is een hot item. Zoekmachine-optimalisatie of search engine optimization (SEO) is de manier om de vindbaarheid van websites te verbeteren. Het ultieme doel is om bovenaan te eindigen in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.

Zoekmachine-optimalisatie is het technisch en inhoudelijk optimaliseren van websites voor zoekmachines. Zoekrobots moeten een site optimaal kunnen indexeren. Alleen geindexeerde sites worden in de database van zoekmachines opgenomen. Linkpopulariteit en inhoud bepalen hoe goed een site zal scoren in zoekmachines. Hoe meer links van andere sites naar een site verwijzen, des te belangrijker zoekmachines die site zullen vinden. De tekstuele inhoud is van essentieel belang. Gebruikers zoeken op trefwoorden naar informatie. U moet dus weten welke trefwoorden (keywords) en trefwoordencombinaties (key phrases) ze gebruiken om sites als de uwe te vinden. Deze trefwoorden moeten in de tekst optimaal worden gebruikt.

Instant Publishing helpt u om een toppositie te bereiken in Google en andere zoekmachines. U moet wel bedenken dat u niet de enige bent die hoog wil eindigen in Google. Om blijvend hoog te scoren moet u een lange-termijnstrategie ontwikkelen. Ook daarbij zijn wij u graag van dienst.

Zoekmachinemarketing
U bent waarschijnlijk gewend om in de traditionele media te adverteren. Zoekmachinemarketing en andere vormen van adverteren op internet kunnen een prima aanvulling zijn op uw advertentiecampagnes. Wanneer u eenmaal gebruik maakt van zoekmachinemarketing, zijn responsanalyse en het zo nodig aanpassen van de campagne essentieel voor succes op de langere termijn. Instant Publishing kan u adviseren over de te volgen strategie. Om uw webmarketing tot een succes te maken werkt Instant Publishing samen met een aantal gespecialiseerde partners.