IPS-componenten

Onze sites zijn modulair. Elke site bestaat uit een aantal standaardcomponenten die grondig zijn getest. De site kan op elk gewenst moment met nieuwe componenten worden uitgebreid. Ook alle Instant Publishing-webapplicaties bestaan uit componenten. Voor functionaliteit waarvoor geen standaardcomponent beschikbaar is, maken wij een nieuwe component op maat.

De voordelen van componenten:


  • de vormgeving staat geheel los van de functionaliteit en kan dus op eenvoudige wijze worden aangepast
  • grondig getest in de praktijk
  • gemakkelijk aan een pagina toe te voegen
  • goedkoop door hergebruik.

Componenten overzicht

Component

Beschrijving

Agenda

De agenda toont agendapunten in een dag- of weekoverzicht. Zie http://www.texelsecourant.nl/texelsecourant/nl/agenda. De agendapunten kunnen worden afgedrukt of in Word of een andere applicatie worden geïmporteerd voor verdere verwerking.

Artikel

Artikel is een basiscomponent van iedere site. Artikel kent de varianten Foto Artikel, Foto Tekst en optioneel een bijlage. Aan Foto Artikel en Foto Tekst kunnen foto's en videobeelden worden toegevoegd. Verouderde artikelen komen automatisch in het archief van de site terecht. De IPS-zoekmachine zoekt in alle artikelen, en markeert de resultaten in de tekst.

Attachment

Attachment wordt gebruikt om data van een willekeurig type met IPS te beheren en te verzenden. Attachment is bedoeld voor documenten, applicaties, afbeeldingen, geluid, en Flash-filmpjes en dergelijke.

Audio

De audio-component kan worden gebruikt om zaken online op een levendige en realistische manier te presenteren. Denk aan een gesproken advertentie, een verslag, een productpresentatie, etc.)

Banner

Een banner is een grafische reclameboodschap op een webpagina. Veel banners zijn simpele animaties. Door op een banner te klikken kan de gebruiker een pagina met meer informatie openen.

Brain

de brain-component is bedoeld om bezoekers van een site te helpen met het vinden van informatie. Een 'brain' is een netwerk van zoektermen. Elke zoekterm is aan één of meer pagina's gekoppeld die relevant zijn voor bezoekers die de zoekterm hebben ingevoerd. Middels deze component kunnen bezoekers in een specifieke richting worden gestuurd.

Contact

Dontact is een contactformulier door middel waarvan bezoekers via de site informatie aan kunnen vragen. De aanvraag wordt automatisch met een e-mailbericht verzonden.

CRM

De CRM-component bevat een klantenbestand dat aan een nieuwsbrief of een online enquête kan worden gekoppeld.

FAQ

Een FAQ is een lijst met vaak gestelde vragen (frequently asked questions) over een bepaald onderwerp. De vragen kunnen op onderwerp worden gerangschikt en op trefwoorden worden doorzocht.