Beoordelen van bestaande sites

Ook wanneer u al een site heeft, kunt u voor advies bij Instant Publishing terecht. Wij kunnen uw bestaande site beoordelen en zo nodig verbeteren. Daarbij kijken we naar de volgende aspecten:


  • Vindbaarheid
  • Structuur en navigatie
  • Techniek
  • Vormgeving
  • Redactie.

De volgende tabel geeft aan waar we bij de beoordeling op letten.Aspect

Beschrijving

Vindbaarheid Wordt uw site gevonden door de belangrijke zoekmachines? Hoe goed zijn de trefwoorden en hoe hoog is de pagerank? Instant Publishing gebruikt WebPosition om de vindbaarheid van uw site te onderzoeken.
Structuur en navigatie Hoe goed is uw site gestructureerd? Is de structuur zowel voor gebruikers als voor zoekmachines optimaal? Zijn er gebroken links? Met Page Analyzer kunnen wij de structuur van uw site onderzoeken.
Techniek Hoe goed zit de site technisch in elkaar? Is hij snel genoeg? Voldoet de HTML aan de laatste standaarden? Worden de juiste HTML tags gebruikt met het oog op Google en andere zoekmachines? Met Page Analyzer kunnen wij de technische kwaliteit van webpagina's onderzoeken.
Vormgeving Is de vormgeving niet te zwaar? Hebben de pagina's een prettige vlakverdeling? Hoeveel ruimte is er beschikbaar voor de eigenlijke content? Hoe en waar worden afbeeldingen en audiovisuele componenten gebruikt?
Redactie Zijn alle teksten duidelijk, goed leesbaar en foutloos geschreven? Zijn ze geoptimaliseerd voor zoekmachines?

Uit onze beoordeling komt een score die aangeeft hoe goed uw site is. Bij een hoge score hoeft u uiteraard niets te doen. Wij bieden u echter de mogelijkheid om uw site over te zetten naar ons publicatiesysteem IPS. U krijgt dan gratis de beschikking over alle mogelijkheden van IPS. U betaalt alleen voor de hosting en voor transacties. Voorbeelden van transacties zijn het downloaden van een brochure of het achterlaten van een e-mailadres door een bezoeker.

Mocht uw site laag scoren, dan kunnen wij een nieuwe voor u bouwen. Als blijkt dat het publicatiesysteem de vindbaarheid van uw site belemmert, biedt Instant Publishing met IPS een prima alternatief. IPS houdt rekening met de manier waarop zoekmachines werken. Het gebruik van IPS zal dan ook tot een toename van het aantal bezoekers leiden.
Ook wanneer u niet van publicatiesysteem wilt veranderen kan Instant Publishing de vindbaarheid van uw site verbeteren. Met IPS richten we rondom uw site advertentiepagina's in die voor zoekmachines zijn geoptimaliseerd. Indirect zullen zoekmachines hierdoor meer verkeer naar uw site genereren.

Vindbaarheid is niet alleen een kwestie van techniek. De inhoud van de site en de kwaliteit van de teksten zijn minstens zo belangrijk. Instant Publishing kan beoordelen of uw site in dit opzicht geoptimaliseerd is. U kunt het schrijven of herschrijven van de teksten van uw website ook aan ons overlaten. Wij werken samen met specialisten op dit gebied.